Полезни съвети - Щори

Щорите са модерно и функционално решение в съвременните интериори. Те са трайни, надеждни и с удобна експлоатация. Многообразието от структурни варианти, материали и цветове , спомага за създаването на атмосфера , подходяща за помещения с различно предназначение.

С тях можете да отговорите на различни стилове, да засилите топлината и уюта на дома, а също така да постигнете строг и делови вид на офиса. Огромният им асортимент, широките възможности за монтаж и на практика безкрайната гама от цветове и десени ги правят универсално средство за слънцезащита.

Тъканите, подходящи за щори, се различават по състав, плътност и структура. Най-често тъканните щори се правят от Полиестер или Тревира – устойчива полимерна синтетична материя, която не изгаря от слънцето и се чисти лесно. Обикновено материите още в процеса на производство се импрегнират със специални състави, които ги правят по-здрави и устойчиви и им придават антистатични (прахоотблъскващи) свойства. Ценителите на естествени материали могат да се спрат на ламели от естествена дървесина.

Щорите биват хоризонтални – Венециански алуминиеви и дървени, текстилни вертикални руло-щори и плисе.

Венециански алуминиеви и дървени щори

Веницианските ламелни щори могат да бъдат метални – алуминиеви или дървени. Основна характеристика на вътрешните ламелни щори е че са с най-висок процент на слънцезашита.

Металните алуминиеви щори са с размер на ламелите в ширинаот 16мм и 25мм и в дебелина съответно от 0,18мм и 0,22мм. Могат да бъдат плътни или панорамнии и в над 70 цвята . Материалът се обработва химически и емайлира при висока температура, за да се получи максимално полепване на боята и защита срещу корозия.

Това прави щорите изключително устойчиви срещу неблагоприятните въздействия на слънцето, кислорода и влагата. Могат да бъдат монтирани както на фиксирани части от дограмата, така и на отварящи се прозорци, мансардни прозорци и прозорци с неправилна форма.

Дървените щори придават на интериора особен чар, изисканост и топлина.. Те са естествени, екологично чисти и здрави. Ламелите се предлагат с размер 25,35,50 и 70мм, в множество цветове и десени, лакови покрития, дори и облечени в кожа. За направата им се използват трайни и леки типове дървесина обработени по специфична технология. Те също имат специални заздравяващи покрития, които предпазват дървесината от влага и защитават цвета от слънчевите лъчи.

Текстилни вертикални, руло-щори и плисе

При текстилните вертикални, руло-щори и плисе използваните материали са антистатични, негорими и с висока степен на износоустойчивост. Тези щори са модерен и в същото време елегантен избор , както за дома, така и за офиса. Продуктовият им каталог предлага изключително разнообразие от механизми, тъкани и цветове.

За изработката им се използват материали с разнообразен състав (PVC , тревира, памук, полиестер, метал, и т.н.) Те могат да осигурят както леко приглушена светлина, така и стопроцентово затъмняване.

За по-съвременните интериори предлагаме избор от сатениран и полиран алуминии. Управлението е ръчно, като може да се избира текстилът да се закачи на халки или капси.